Türkiye'nin Lider Helal Kesim Adak Servisi. Detaylı bilgi ve hizmet alımı için hemen arayın 0(538) 234 30 98

Akika Kurbanı Nedir ? Akika Kurbanı Nasıl Kesilir ?

Akika Kurbanı Nedir ? Akika Kurbanı Nasıl Kesilir ?

Akika Kurbanı nedir, nasıl kesilmeli, Konya da aki kurbanı temini , akika kurban kesimi alanında bilgi ve danışma için hemen bizi arayabilirsiniz.

Akika Kurbanı Nedir ?

Akika yeni doğmuş bebeklerin afasındaki saça denir. İslamiyette Yeni çocuk sahibi olanların Allah'a şükretmek için kestiği kurbana Akika Kurbanı denir. Bu kurbanın keslmesinde ki amacı şükretmektir. Hanefi Mezhebi'ne mensup Müslümanlar için Akika Kurbanı sünnet kabul edilmektedir. Akika Kurbanı bebeğin doğduğu günden itibaren kesilebilmektedir. Ancak bu sürede en faziletli olanı bebek doğumdan 1 hafta ( 7 gün) sonra kesilmesidir.

Kurban olarak kesilebilen tüm hayvanlar Akika Kurbanı olarak da kesilebilir. Kız veya erkek çocukları için birer kurban kesmek yeterlidir, ancak bazı İslam Alimleri erkek çocuk sahibi olanların iki Akika Kurbanı kesmesi gerektiğini söyler.

Akika Kurbanı'nın kesim anında ,yeni doğmuş bebeğin anne ya da babasının şu şekilde dua etmesi gerekmektedir : “Ya Rabbi, bu benim çocuğumun akikasıdır. Onun cehennem ateşinden kurtuluş fidyesi olsun.”

Eğer doğumunda Akika Kurbanı kesilmemiş bir kişi kendisi için bu kurbanı kesmek istiyorsa , kendi adına bu kurbanı istediği zaman kesebilir. Peygamber Efendimiz de çocukları ve torunları için Akika Kurbanı kesmiştir. Akika Kurbanı kesen anne ya da baba bu kurbanın etinden yiyebilir ya da etin tamamını ya da bir kısmını ihtiyaç sahiplerine dağıtabilir.

Bebek dünyaya geldikten sonra kesilen Akika Kurbanı 'nın kesim tarihi için kesin bir tarih vermek zordur. Bebek doğduktan sonra buluğ çağına gelinceye kadar kesilebilir ancak en doğru zaman bebeğin doğumundan 1 hafta yani 7 gün sonrasıdır.  Bebek dünyaya geldikten 7 gün sonra bebeğin başındaki saçlar kesilir ve ağırlığınca altın ya da gümüş sadaka olarak verilir. Bu günde bebeğin isminin de konulması gerekir. Akika Kurbanı maddi durumu yeterli olan aileler tarafından mutlaka kesilmelidir. Ancak ailenin durumu yoksa durumu düzelince kesebilir.

Konya'da Akika kurbanı kesmek için Sağlıklı ve uygun  fiyatlı  adaklık temini için sizlerden gelecek telefonları bekliyoruz. Konya Akika Kurbanı İçin Hemen 0(538) 234 30 98


YOL TARİFİ

WHATSAPP

ARA
Load Time (S) : 0.205153